Bsides Prague 2024, Praha

Napsal Matej Pavelka

Napsáno 7. dubna 2024

Česká Republika, Praha, 2024 duben

BSides Prague je každoroční komunitně řízená konference o informační bezpečnosti konaná v Praze. Akce poskytuje platformu pro profesionály v oblasti kybernetické bezpečnosti, nadšence a výzkumníky, aby mohli sdílet znalosti, vyměňovat si nápady a diskutovat o nejnovějších trendech v oboru.

Tato konference se vyznačovala vysokou úrovní odbornosti a zaměřením na enterprise segment. Překvapilo mě, jak málo prostoru bylo věnováno diskusím o významné roli, kterou ISP hrají v ochraně malých a středních podniků.

video z konference Bsides Prague, 2024

Bylo zajímavé pozorovat rozdíl mezi dvěma přístupy k bezpečnosti. Mám pocit, že tento rozdíl není dán nedostatkem odbornosti, ale spíše omezenými rozpočty, které jsou určeny na zabezpečení podniků, jež nejsou součástí kritické infrastruktury nebo nadnárodních korporací.

fotografie z konference Bsides Prague, 2024

Po konferenci jsme měli možnost zúčastnit se skvělé after party ve Funparku Praha, která poskytla vynikající příležitost k navázání neformálních kontaktů a výměně zkušeností s ostatními účastníky.

Udělejte revoluci ve své analýze Netflow s FLOWCUTTERem

Objevte skryté jevy ve svých velkých datech a ovládněte prostředí Grafany. Vyzkoušejte demo a přihlaste se k odběru našeho newsletteru pro nejnovější aktualizace v oblasti netflow a detekce anomálií.
FLOWCUTTER
NÁSTROJ „K OBRAZU SVÉMU“

Mohlo by vás zajímat…