Qubit 2024, Praha

Česká Republika, Praha, 2024 duben

Qubit Conference® je událost, která se koná od roku 2010 a nabízí jedinečnou příležitost propojit se s předními odborníky v oblasti kybernetické bezpečnosti, cloudu, nových technologií, úniků dat, ochrany soukromí, mobilních zařízení a digitální forenziky. Poskytuje reálné zkušenosti z kybernetického „bojiště“ prostřednictvím odborníků a cílem je přinést praktické znalosti a novinky v oboru.

Konferenci jsme vnímali jako vysoce odbornou a zaměřeou na segment enterprise. Byli jsme však překvapeni, jak málo prostoru je věnováno úvahám o klíčové roli, kterou ISP hrají v zabezpečení malých a středních podniků.

Pro náš tým FLOWCUTTER bylo klíčové dobře naslouchat a identifikovat potenciální budoucí spolupráce. Diskuze nám poskytly cenné informace pro optimalizaci našich řešení a přizpůsobení našich strategií aktuálním potřebám v oblasti zabezpečení.

fotografie z konference Qubit, 2024

Fascinující bylo sledovat konfrontaci dvou světů s odlišným přístupem k bezpečnosti. Zdá se nám, že tento rozdíl není způsoben nedostatkem odbornosti, ale především tím, jak nízké rozpočty jsou vyhrazeny na ochranu podniků, které nejsou považovány za „kritickou infrastrukturu“ nebo nadnárodní korporace.

fotografie z konference Qubit, 2024

S FLOWCUTTERem a jeho týmem jsme v podaní našeho CEO Mateja Pavelky sdíleli své myšlenky v přednášce na téma: „Sítě nelžou“

„Prezentace se zaměřuje na podceňovaný zdroj pravdy (data z netflow), na který se můžete spolehnout, když jsou jiné bezpečnostní a forenzní datové zdroje kompromitovány (nebo příliš nákladné).

Různé aspekty jsou ilustrovány na bezpečnostním incidentu, který začal na úrovni ISP a nakonec skončil v OT síti malé a střední firmy. Projdeme jednotlivé kroky v kill-chainu, abychom viděli, jaké stopy zůstaly po každém kroku v síťových logech, jaký další kontext mohl být získán z síťové vrstvy, s jakou mírou jistoty to mohlo být detekováno a jak některé kroky lze zmírnit nebo dokonce úplně předejít.“

Udělejte revoluci ve své analýze Netflow s FLOWCUTTERem

Objevte skryté jevy ve svých velkých datech a ovládněte prostředí Grafany. Vyzkoušejte demo a přihlaste se k odběru našeho newsletteru pro nejnovější aktualizace v oblasti netflow a detekce anomálií.
FLOWCUTTER
NÁSTROJ „K OBRAZU SVÉMU“

Mohlo by vás zajímat…